Fylkesbiblioteket > Om oss > Aktuelt > Bibliotek på Facebook

Bibliotek på Facebook

Først og fremst er det viktig at biblioteket har en side, og ikke en personlig profil. For å administrere siden trenger du en privat konto, men du velger å publisere som siden. Du kan også legge til flere administratorer og dere er flere som trenger tilgang. Det går også an å lage en annonym privat bruker om ingen ansatte ønsker å være på Facebook, men denne kan slettes av Facebook som ikke godkjenner slike profiler.

Legg gjerne inn opplysninger som åpningstider og besøksadresse. Og husk å vedlikeholde disse ved ferier og helligdager. Sett også opp å få e-postvarsel når noen skriver på siden eller sender en direktemelding om du ikke er inom daglig.

Bruk Facebook som din side når du "jobber" på Facebook, så har du muligheten til å kommentere og like andre sider. I Facebook-appen har du ikke denne muligheten, men last ned appen Facebook pages for å få samme muligheter som i nettleseren. Lik gjerne andre biblioteks sider, så får du opp disse i feeden når du "jobber".

Du kjenner ditt publikum best, men på Facebook kan man tillate seg en litt mer avslappet og folkelig stemme enn på nettsider og i e-post. Følg med på statistikken på hva som slår an. Ikke bli overrasket om det er et bilde av en biblioteksansatt med kaffekopp og ikke nyheten om at biblioteket har 5 nye lydbøker på engelsk. Se gjerne på andre biblioteksider og hent tips der.

Lenker til Sør-Trønderske bibliotek på Facebook (pr 10/9-15)

Noen bibliotek som utmerkerer seg positivt på Facebook og i sosiale medier fra andre steder i landet: