Kreative Trøndelag
Fylkesbiblioteket > Om oss > Aktuelt > Hva er et Bok til alle-bibliotek?

Hva er et Bok til alle-bibliotek?

Et Bok til alle-bibliotek har:

  • kunnskap om ulike former for lesevansker (Informasjon og opplæring vil bli gitt)
  • en egen hylle med tilrettelagte og lettleste bøker (BTA-bibl. får tilsendt 2 bokpakker i året)
  • leseombud for mennesker som ikke kan lese selv (et leseombud er kort fortalt en som leser høyt til de som ikke kan lese selv, det kan for eksempel være eldre med synsvansker, mennesker med demens, utviklingshemning, eller folk som kan lite norsk)

Her er en oversikt over landets bok til alle-bibliotek.

I Sør-Trøndelag har vi: Frøya folkebibliotek, Hitra bibliotek, Klæbu folkebibliotek, Meldal bibliotek, Melhus bibliotek, Midtre Gauldal folkebibliotek og Skaun folkebibliotek

Til folkebibliotek som har lyst til å bli BOK TIL ALLE-bibliotek: Send en  for å melde deg på eller for å få informasjon. Hovedansvarlig for Bok til alle-bibliotekene er foreningen Leser søker bok, men fylkesbiblioteket har ansvar for å koordinere regionalt. Fylkesbiblioteket har vært litt i lesersøkerbok-dvale og Leser søker bok har også vært litt restriktive på antall BTA-bibliotek i det siste, men har nå åpnet opp mer igjen. Men NÅ er tiden for å slå til. Vi vil prøve å få til jevnlige kurs for fylkets leseombud og bok til alle- bibliotek og vi vil ellers gjøre det vi kan for å hjelpe dere. 

Sør-Trøndelag har også fått sitt eget Superleseombud. Hun kan for eksempel brukes i rekrutteringsøyemed og til å informere nye leseombud hva rollen kan gå ut på. Bli kjent med superleseombud Marit Rindli.


Utskriftsvennlig versjon