Fylkesbiblioteket > Om oss > Aktuelt > Bli med på Sommerles 2017

Bli med på Sommerles 2017

Etter flere forespørsler fra bibliotekene i fylket er det veldig gledelig å kunne melde at Sommerles 2017, en digital, nasjonal og veldig populær sommerlesekampanje, også kommer til Sør-Trøndelag!
Fylkesbiblioteket står for organisering og administrering av lesekampanjen, og vi står også for kostnadene knyttet til deltagelse for bibliotekene i fylket. Det enkelte folkebiblioteket må selv rekruttere lesere og gjennomføre kampanjen i sin kommune, og dekke kostnadene for premiene som inngår i kampanjen og trykt materiell (plakater o.l), men vi står for bestilling, fakturering  og utsendelse av dette (så fremt dere ønsker å bestille via Sommerles sin leverandør).

Hva er Sommerles?
Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene og firmaet Snuti, og er en digital lesekampanje for barn i 1.-7. klasse. Tanken bak utviklingen av Sommerles var å bruke elementer fra digitale spill for å få barna til å lese så mye som mulig i løpet av kampanjeperioden (1. juni - 31. august). På nettsiden sommerles.no samler barna XP (poeng), deltar i oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp troféer. Underveis gjør de seg også fortjent til små premier (maks 3) som hentes på biblioteket. Sommerles videreutvikles hvert år med spennende nytt innhold.

«Det er lenge siden vi har hatt et så bra leseprosjekt», sies det fra Stavanger/Sølvberget:  http://stavanger-kulturhus.no/Soelvberget/Stavanger-barn-leser-mer

I 2016 var 185 kommuner med på Sommerles, og de hadde et rekordår med leseglade barn.
For å bedre forstå hva Sommerles går ut på, ta en titt på Sommerles-videoen fra 2016:
www.sommerles.no/video2016

Premier
Sommerleskampanjen har hatt stor suksess med å gi ut opp til 3 stk små premier som barna gjør seg fortjent til gjennom sommeren, dette synes de er kjempemotiverende! Dere står fritt til å velge hvilke 3 premier dere ønsker og hvor de skal bestilles fra. Men fylkesbiblioteket kan hjelpe til å bestille fra leverandøren som Sommerles har brukt de foregående årene. De mest populære premiene er armbånd, dogtags og frisbeer (se vedlegg). Barna får beskjed underveis i spillet når de har opptjent nok poeng til en premie som kan hentes på biblioteket. Premiene koster vanligvis rundt 3-6 kr/stk (men prisen avhenger av hvor mange som bestiller, så det er ikke helt skråsikkert ennå hva prisen blir, men vil nok ikke avvike veldig fra dette) og vanligvis blir det gitt ut ca. 1,5 premier pr. deltaker.

Plan fremover
Blir dere med? Påmeldingsfrist mandag 16. januar 2017.
Da må dere samtidig svare på om dere ønsker at vi bestiller premier for dere, og hvor mange deltakere dere har hatt tidligere/tror dere kan få.

Sommerlespremier