Fylkesbiblioteket > Om oss > Aktuelt > Bokbussen feirer 30 år!

Bokbussen feirer 30 år!

Bokbussen er en institusjon i det sørtrønderske biblioteklandsskapet, noe tildeling av årets Bibliotekpris 2000 ( Norsk bibliotekforening i Sør-Trøndelag) er en bekreftelse på.

Gjennom 30 år har 2 busser tilbakelagt rundt 600.000 km på de sørtrønderske veger og formidlet rundt 300.000 bøker i denne perioden.

I løpet av disse årene har samtlige kommuner i Sør- Trøndelag i skiftende perioder fått besøk av bokbussen. Gjesteopptredener i Hedmark, Jämtland, Härjedalen og Nord-Trøndelag har det også vært rom for.

Barn og unge har vært store og viktige brukere av bokbussens tilbud, noe som betyr at svært mange grendeskoler i Sør-Trøndelag har fått besøk av bokbussen.

Første bokbuss i fylkeskommunens regi begynte å kjøre i oktober 1978.

Dagens bokbuss tilbyr i dag tjenester til 50% av kommunene i Sør-Trøndelag med stor vekt på barn og unge. Bussen har en høy bruksfrekvens og besøker i løpet av en måned bl.a.18 grunnskoler og 12 barnehager med ca. 1100 barn i fylket. Også mange voksne og spesielt eldre bruker bussen månedlig.

Bokbussen er i dag en aktiv formidler inn mot sørsamisk språkområde i deler av Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Hedmark.

Eksisterende buss begynner med sine 16 år å dra på årene !

Det ligger i fylkeskommunens strategiplaner for de neste år ambisjoner om investering i ny bokbuss . Det er håp om at bokbuss som institusjon i Trøndelag vil leve videre inn i de neste tiår !

En forsinket markering av jubileet vil foregå i bussens rette miljø, blant barn og unge på Nabeita skole ( Frøya) tirsdag 9. desember, kl. 11 – 13.30 …

Sør-Trøndelag fylkesbibliotek i desember 2008.

Øivin Stav