Fylkesbiblioteket > Om oss > Aktuelt > Brageprisen 2013 tildelt folkebibliotekene

Brageprisen 2013 tildelt folkebibliotekene

I Juryens begrunnelse står det:Logo Brageprisen

​Prisen tildeles en person eller institusjon som i kraft av sin gjerning som forfatter, oversetter eller på annen måte har bidratt til å øke utbredelsen av eller forståelsen for litteratur, eller til å høyne kvaliteten på norsk skriftkultur.

Årets vinner er en av våre beste og mest aktive litteraturformidlere. Vinneren samler daglig tusenvis av mennesker til samtale, stille fordypning, opplesninger eller lesning. Gjester fra alle grupper av befolkningen blir tilbudt det samme, de blir eksponert for hele bredden i norsk litteratur og veiledet av gode formidlere. Vinneren har blitt omtalt som del av kulturlivets grunnmur og en viktig pilar i et fungerende demokrati.

Årets vinner er ikke en, men mange, og vi finner dem over hele landet. Hedersprisen går i år til våre mange folkebibliotek.