Fylkesbiblioteket > Om oss > Aktuelt > E-bøker til alle?

E-bøker til alle?

Kristenn Einarsson fra forleggerforeningen informerte om at de på fredag ville legge fram et forslag for sine medlemmer som gir bibliotekene mulighet til å kjøpe e-bøker for utlån. I modellen ligger det også at bibliotek kan danne samarbeidsmodeller for utlån av e-bøker.
Dette var en av hovedpunktene som gjorde at tidligere forhandlinger med forleggerforeningen og NBF ble avsluttet.

Hvis medlemmene godtar forslaget vil det være en forsøksordning fram til 2015. Medie som kjøpes vil da være bibliotekenes eiendom i denne perioden. Fremdeles er ikke alle detaljer i forslaget kjent og det gjenstår at forleggerforningens medlemmer akspepterer modellen.

Men det er grunn til å være forsiktig optimist og tro at alle bibliotek i løpet av 2013 vil få mulighet til å anskaffe og låne ut e-bøker.

Frode Pettersen
Sist oppdatert: onsdag 10. april 2013