Fylkesbiblioteket > Om oss > Aktuelt > Folkebibliotekstatistikk 2014

Folkebibliotekstatistikk 2014

Nasjonalbiblioteket har lagt ut nasjonal folkebibliotekstatistikk 2014 på sine nettsider.

Tallene viser at folkebibliotekene har blitt besøkt av 21,5 millioner i løpet av 2014. Dette betyr at hver innbygger har besøkt biblioteket vel 4 ganger pr. år. I Sør-Trøndelag viser tallene at sørtrønderne besøker biblioteket sitt i snitt 5 ganger pr. år.

De nasjonale tall viser samtidig at utviklingen av bibliotekene som møteplass allerede er i full gang, samtidig som utlånet av bøker ikke går ned. Antall arrangement i bibliotekene har fra 2013- 2014 økt med 20 %. De sørtrønderske bibliotek opplever samme utvikling med en økning på + 15 %.

Bibliotekenes tilbud av e-bøker når sitt publikum ! Det ble lånt ut 250000 eksemplar i 2014, hvorav folkebibliotekene i Sør-Trøndelag står for 19.000 av utlånene. Relatert til innbyggertall er bruken noe høyere i Sør-Trøndelag enn i landet totalt.

Øivin Stav
Sist oppdatert: tirsdag 8. september 2015