Fylkesbiblioteket > Om oss > Aktuelt > Fylkesbiblioteket lanserer sommerkampanje for barn

Fylkesbiblioteket lanserer sommerkampanje for barn

sommerlesDette er første gang fylkesbiblioteket lager et felles opplegg for Sommerles. Lesekampanjen er for barn fra første trinn og oppover. Målet er at enda flere oppdager gleden ved å lese.

- Barn og unge er de mest aktive brukerne av bibliotekene i fylket. Vi håper at flere vil bruke ferien til å lese. Samtidig legger vi til rette for gode opplevelser. Siste uken i august arrangeres det derfor sommerfest med forfatterbesøk lokalt ved de ulike bibliotekene, sier prosjektleder Ingrid Ericson.
Samlet deltar ni bibliotek i Sommerles. Åtte av bibliotekene arrangerer sommerfest med forfatterbesøk. Folkebiblioteket på Røros derimot, har et annet opplegg for sommerfesten.

- Barna får gleden av å høre barnebokforfatter Bjørn Rørvik lese egne tekster. Rørvik er aktuell med boken «Bukkene bruse vender tilbake». Hos Røros folkebibliotek får barna besøk av en klovn. Der klaffet det ikke tidsmessig med forfatterbesøk, forteller Ericson.
Konseptet Sommerles er godt utprøvd hos de lokale folkebibliotekene. Nå står de samlet med felles kampanjemateriell. Det består av plakat, lesepass og bokmerker. Materialet er tilgjengelig i ny bestillingsløsning hos fylkeskommunen.

- Vi ønsker å samordne opplegget. Tidligere har det vært slik at det enkelte folkebibliotek har laget sitt eget materiale. Nå vil alle få tilbud om materiell som kan tilpasses og bestilles etter eget behov, forklarer Ericson.
Design og illustrasjon er laget hos kommunikasjonsenheten ved fylkeshuset. Logo er det illustratør Heidrun Klevan som har produsert.
Kontaktperson for informasjon om Sommerles: Prosjektleder Ingrid Ericson, tlf. 73 86 63 92.