Fylkesbiblioteket > Om oss > Aktuelt > IKT-tips desember 2015

IKT-tips desember 2015

Tr*ffpunkt Mikromarc

5.-6.november ble årets Mikromarc brukermøte arrangert i Tromsø. Flere Sør-Trønderske bibliotekarer var der og fikk med seg de to største nyhetene; ny webløsning med integrert søk og et kraftig statistikkverktøy. Det var også mange andre bibliotekfaglige foredrag som Utstillingsteknikk i biblioteket og Synliggörande och marknadsföring av e böcker. Neste år arrangeres møtet i Stockholm.

Digidel 2017

Nå er nettstedet www.digidel.no åpnet og der finner du ressurser for å bruke til dataopplæring i bibliotek. Du kan også se opptak fra konferansen i Oslo. anbefaler spesielt Eirik Solheim fra NRK og Anne Kristin Undlien & Adnan Agic fra Kristiansand folkebibliotek. Under ressurser finner du Digidel-pakkene som er for de som er helt nye med PC, brett eller mobil. Og andre ressurser som er mer spesifikke kurs.

Del din kunnskap

Bibliotekforbundet har på sine nettsider et sted der det deles erfaringer og tips fra bibliotekarer. Storbybibliotekprosjektet Digital samhandling og utvikling (DUS) har skrevet tre artikler som går på formidling på nett med YouTube og Flipboard og om MOOC som er en moderne versjon av brevkurs.

Mildrid Liasjø
Sist oppdatert: torsdag 17. desember 2015