Fylkesbiblioteket > Om oss > Aktuelt > IKT-tips januar 2016

IKT-tips januar 2016

Maker spaces/Folkeverksted

I forrige uke hadde vi en workshop om maker spaces. Først litt om hva det er, hva det kan være og hvilke tilbud som finnes. Deltagerne fikk prøve ut mye selv. Deichmanske biblioteket tok først i bruk ordet Folkeverksted, som Trondheim også bruker. De definerer begrepet slik: Folkeverkstedet er et digitalt sløydverksted: Et sted hvor folk møtes og er kreative med forskjellig typer teknologi.På Trondheim folkebibliotek testet deltagerne Strawbees (sugerør), 3D-printer, littleBits og MaKeyMaKey.

I Trondheim er det nå 6 aktive verksted, og et mobilt som skoler og bibliotek kan låne gratis fra Trondheim makers mot at den som leier ordner transport til og fra. Ta kontakt med post @ trondheimmakers.com for mer informasjon om det mobile verkstedet.

Flyktningestrømmen og IKT-hjelp på biblioteket

Flere av biblioteksjefene har diskutert tiltak for å invitere inn og hjelpe flyktninger i biblioteket med ulike tilbud. De vil også ha behov for IKT-hjelp, da særlig hvordan finne frem informasjon om kommunen, rettigheter, søknader osv. Da kan nettsider som norge.no, kommunens nettside og digidel.no være gode å vise mens de er i biblioteket.

Digidel arena 2016

Hold av 24.mai, for da arrangeres Digidel arena Vest- og Midtnorge i Trondheim; "Har du ansvar for, eller driver med, opplæring og kursing i bruk av internett og digitale verktøy for eldre, innvandrere eller andre samfunnsgrupper med liten kunnskap om IKT og internett? Digidel-arena skal være en samarbeidsarena for alle som jobber med digital kompetanse."

Mildrid Liasjø
Sist oppdatert: mandag 25. januar 2016