Fylkesbiblioteket > Om oss > Aktuelt > Kjenner du LUSa på gangen?

Kjenner du LUSa på gangen?

Fylkesbiblioteket inviterer til LUS-kurs. LUS (LeseUtviklingsSkjema) er et kartleggingsverktøy som brukes for å vurdere leseferdigheter og leseutvikling. LUS er utviklet i Sverige og er basert på forskning og erfaringer fra klasserommet om hvordan barn lærer å lese. LUS brukes av mange grunnskoler i Sør-Trøndelag.

Bibliotekene i fylket opplever at det refereres til LUS når foreldre, lærere og elever skal låne bøker.

Sør-Trøndelag fylkesbibliotek inviterer til fagdag med tema:
Hva er LUS og hvordan jobber vi med LUS i skole- og folkebibliotek?

Anne Kari Holm fra Deichmanske bibliotek i Oslo har jobbet med LUS i flere år. Hun kommer til Trondheim 28.september for å lære bort hvordan vi som bibliotek kan jobbe med LUS.

Velkommen til fagdag hvor vi blir kjent med både teori og praksis i forhold LeseUtviklingsSkjema i lys av skole- og folkebibliotek.

Maks antall deltagere på kurset er 30 stk.

De som var påmeldt til kurs 6. mai 2010 vil bli prioritert med påmeldingsfrist 27.august. (Bruk eget påmeldingsskjema i linken under)

Invitasjon, informasjon og påmelding finner du i linken under:

VELKOMMEN!

Lene Romstad