Fylkesbiblioteket > Om oss > Aktuelt > Litteraturformidling i praksis

Litteraturformidling i praksis

Melhus bibliotek inviterte Kultur- og bibliotekbussen til et formidlingssamarbeid våren 2012 for å øke interessen for lesing og fremme leselyst blant elevene i kommunen.  Målet var å nå elevene fra 1. til 10. trinn på skolene.

6 skoler i Melhus kommune fikk besøk av Kultur- og bibliotekbussen i løpet av april og mai måned.

Skolene som ble besøkt var Lundamo barne- og ungdomsskole, Flå og Rosmælen, Gåsbakken, Eid og Hovin.

Med i bussen hadde vi litteraturformidlere fra fylkesbiblioteket og fra Melhus bibliotek.

I tillegg fikk noen av trinnene besøk av forfatteren Mari Sager.

Alle elevene fikk besøk av enten en bibliotekar eller en forfatter, og det ble presentert bøker og det ble lest høyt for elevene.

Etterpå var alle elevene en tur i bussen for å låne med seg bøker og andre media.

Det viser seg, ikke uventet, at bøker som det blir snakket om og lest i fra er lett å selge inn hos elevene. Med et godt samarbeid med Lesesettavdelinga ved Sør-Trøndelag fylkesbibliotek klarte vi å skaffe nok eksemplarer sånn at alle fikk låne de bøkene de hadde mest lyst på.

I bussen ble det presentert bøker på storskjerm og vist gammelt bildemateriale fra Melhus kommune på småskjermer.

Høsten 2012 får de samme skolene besøk igjen av Kultur- og bibliotekbussen, med fokus på aktiv formidling av litteratur og leselyst.

Marianne Wærnes
Sist oppdatert: tirsdag 15. mai 2012