Fylkesbiblioteket > Om oss > Aktuelt > Nyheter fra lesesettavdelinga

Nyheter fra lesesettavdelinga

Hvorfor er det sånn at noen helt vanlige norske ungdommer velger å verve seg til krigen i Afghanistan?

Prisutdelerne, Ann Helen Kvitle Bakk og Anders-Kristian Kalstad sa bla dette da prisen ble delt ut: "Vi føler at vi virkelig kjenner personene i boka, og vi deler både gleder og sorger i livene deres(...) Vi blir sittende å le og gråte sammen med dem, og hele boken var så gripende at den var umulig å legge fra seg" Passer for videregående skole.

"Vidina : landet bak Nidaros" er skrevet av forfatteren Bente René Lindmo, og er første bok i en fantasyserie med handling fra Trondheim. Vi møter her søskenparet Aleksander og Emma Villander på 13 og 10 år. Emma oppdager en portal i Nidarosdomen og forsvinner inn i det eventyraktige landet Vidina. Aleksander drar for å lete etter henne... Passer for 4.-7. trinn.

Ønsker du å lese mer om bøkene? Se bokomtaler her:

"Bli hvis du kan, reis hvis må"

Vidina : landet bak Nidaros

Lesesettavdelingen ved Sør-Trøndelag fylkesbibliotek er i ferd med å bestille inn sett på henholdsvis 15 og 30 ex av disse titlene.