Fylkesbiblioteket > Om oss > Aktuelt > Trøndersk kulturarv i Europa

Trøndersk kulturarv i Europa

Bilde fra Sverresborg Trøndelag folkemuseumNå er over 20 000 digitaliserte gjenstander og bilder fra museene i Trøndelag søkbare i det europeiske kulturarvnettstedet Europeana.

Sør-Trøndelag ble gjennom prosjektet Kultimathule invitert som en nasjonal pilot i arbeidet med å levere digitalt innhold til den felles Europeiske søkeplattformen Europeana. Europeana er en flerspråklig portal der du som bruker får direkte tilgang til Europas rike og varierte kulturarv.
Her kan man finne arkivmateriale, fotografier, bøker og museumsgjenstander fra hele Europa.

Europeana Local omfatter 27 regioner i 27 land og består i dag av noe over 7 millioner digitale objekt. I løpet av året er målet 10 millioner.

Framover ønsker vi å tilgjengeliggjøre flere digitale samlinger fra Sør-Trøndelag i Europeana, slik som www.trondheimbilder.no , www.kildenett.no og andre.

Se bilder fra Trøndelag

Søk i Europeana: http://www.europeana.eu/portal/