Fylkesbiblioteket > Om oss > Aktuelt > Turne i Prøysenåret

Turne i Prøysenåret

Kultur - og bibliotekbussen presenterer:

PRØYSENS BARNESANGER: ILLUSTRATØR- OG ANIMATØR HANS JØRGEN SANDNES

Vi er så heldige at vi får med oss Hans Jørgen Sandnes ut på bokbussturné i tre dager i Trøndelag i november.
Sandnes (f. 1979) er norsk illustratør og animatør. Han har regissert og animert Alf Prøysens Barnesanger for NRK Super, illustrert en ny utgave av Sirkus Mikkelikski, han illustrerer bøkene om «Mormor og de åtte ungene» for Gyldendal og har utviklet barnebokserien «Detektivbyrå nr. 2″ sammen med Jørn Lier Horst. Se Prøysen-filmene her: alf prøysens barnesanger på nrksuper Sandnes

Litt om opplegget:
Bussen tar fri fra sin vanlige rute og legger i vei til dere som ønsker å tilby litt Prøysenmagi på mørke senhøsten. Korte tegnefilmer vises, alle er basert på Prøysens barnesanger. Mellom filmene vil Hans Jørgen Sandnes tegne og fortelle for barna. I tillegg til å se hvordan figurene tegnes, vil han fortelle hvordan barna selv kan lage animasjonsfilmer. Han forteller også litt om Sirkus Mikkeliksi, og han kan gjerne signere og tegne i bøker for de som ønsker det. Arrangementet kan være i bussen, men vi kan også legge opp til at Sandnes tar turen til skolen, barnehagen eller biblioteket deres.

Dato: 17. november – 19. november 2014
Målgruppe: 5 til 8 år. ca 30 barn pr arrangement.
Honorar: 30 min. kr 2100,-

PRAKTISK
Dette er en spleiseturné. Det vil si at bibliotekene som melder seg på må dele på å betale reise, opphold og diett for Sandnes i tillegg til honorar. Fylkesbiblioteket bidrar med å lage turnérute, bestilling av reise med gunstige priser, skyss rundt omkring og arrangementslokale om dere ønsker at vi skal være inne i Kultur- og bibliotekbussen. Et spleiselag betyr at jo flere som melder seg på, jo billigere blir det. Om for eksempel 6 forskjellige bibliotek melder seg på, så vil prisen bli omtrent 1000-1500 kr i tillegg til honoraret. Hvis det blir mange påmeldinger vil vi prioritere at flest mulig bibliotek får besøk, framfor at noen bibliotek får flere timer.

Påmelding innen 15. august 2014
E-post: