Fylkesbiblioteket > Om oss > Aktuelt > Webløft for bibliotekene

Webløft for bibliotekene

Webløft er et prosjektet som startet i Buskerud, med fylkesbiblioteket som driver. Målet var å tilby og hjelpe bibliotekene i fylket med å lage nye nettsider som var tilpasset bibliotek og bibliotekbrukere. Mange hadde dårlige oppdaterte sider under kommunens løsning som var vanskelig å bruke, eller hadde flere steder (websøk, kommunens side, facebookside mm). Målet var å lage en god side for biblioteket, uten å endre adresse (URL), som var tilpasset bibliotekets behov for formidling av medier, nyheter og arrangement.

I mars 2015 fikk prosjektet støtte fra Nasjonalbiblioteket og vil nå jobbe for å tilby «web-pakken» til hele landet. 6 fylker er med og flere har ønsket seg med. Blant annet vi  i Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag. Det jobbes med å avklare roller og kostnader for flere fylker.

Sidene er lagd i publiseringsverktøyet WordPress, og det er egne plugins (bokser) og maler som brukes for å bygge opp sidene. Nå er det snart mulig å legge til søkefelt til baser som Bokhylla.no, Mikromarc-søk og Biblifil-søk og få disse presentert på selve nettsiden. Det er også lagt opp til å bruke aktivitetskalender, apningstider og nyheter fra biblioteket på forsiden. Se feks Moss bibliotek eller Drammensbiblioteket.

Mildrid Liasjø
Sist oppdatert: tirsdag 16. juni 2015