Kreative Trøndelag
Fylkesbiblioteket > Tjenester > Lesesett

Lesesett

 

Vel møtt til et nytt skoleår!

Nye bøker er på plass i lesesettsamlinga vår, blant anna mange nye engelske titler.

Vi tar gjerne imot tips til innkjøp.

  

 

 

 

Vi kan gi dine elever et tilpasset tilbud for egenlesning. Du kan ut fra klassens behov bestille sett med flere av hver tittel.eller et sett til hele klassen hvor vi plukker ulike bøker ut fra ønsket nivå. Bøkene kan lånes i 40 dager.

 Sett med 5 eller 10 av samme tittel egner seg godt som lesestimuleringsprosjekt da elevene kan velge bøker utfra lesekompetanse og interesser, mens sett 30 kan støtte opp under den tradisjonelle pensumslesingen. Alle lesesett kan reserveres inntil 2 mnd. på forhånd. Det er mulig å bestille bøker til en bestemt dato, men vi kan ikke garantere at bøkene blir innlevert til rett tid slik at de er tilgjengelig denne datoen.

Her finner du tips til lesesett for ulike klassetrinn.

For Trondheimskoler kan vi også tilby sett med ulike bøker som vi plukker ut fra ønsker om nivå, sjanger og lignende. Vi tar også hensyn til ønsker om enkelttitler så langt det er mulig. Si i fra om du ønsker bare skjønn- eller faglitteratur, eller et sett med begge deler

Bestilling

For direkte bestilling av sett med like bøker.

For direkte bestilling av sett med ulike bøker. (For grunnskoler i Trondheim kommune)

Eller du kan kontakte oss på tlf. 72 54 75 25 for flere tips og bestilling. Sett med ulike bøker kan også bestilles på våre bydelsbibliotek på Byåsen, Heimdal, Moholt, Risvollan og Saupstad.

LEVERING
Innen Trondheim kommune blir bøkene sendt med bud til og fra skolene. Leveringstid er 1 uke. Når bøkene skal returneres, må biblioteket kontaktes. Bøkene blir da hentet på skolen.Lesesett som skal til skoler utenfor Trondheim kommune sendes med Norsk bibliotektransport til hovedbiblioteket i kommunen. Læreren må selv hente lesesettet og returnere det til sitt lokale hovedbibliotek.

Kontaktinformasjon:
Sør-Trøndelag fylkesbibliotek og Trondheim folkebibliotek, Avdeling for Barn & Unge, Peter Egges plass 1.
Tlf: 72547525. E-post:

Se også:

- Kultur- og bibliotekbussen

- Kultur- og bibliotekbussen på Facebook

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haldis Skånsar
Sist oppdatert: onsdag 28. november 2007
Utskriftsvennlig versjon